Pensioensparen

pensioensparen-header.jpg.2015-05-05-20-11-38

 

Pensionering. Meer vrije tijd, minder middelen

Veel kans dat uw wettelijk pensioen minder dan de helft van uw laatste nettoloon zal bedragen. Vandaag zijn steeds meer gepensioneerden verplicht om nog bij te klussen om niet in armoede te vervallen. Werken na het pensioen gebeurt dus niet altijd uit vrije wil.

Wat is pensioensparen?

Pensioensparen is een fiscaalvriendelijke vorm van sparen voor later. De overheid moedigt u aan om elk jaar te sparen voor uw toekomstig aanvullend pensioen.

Het voordeel op korte termijn is dat u een belastingvermindering krijgt voor het geld dat u op die manier opzij zet. Op lange termijn is het voordeel dat u spaart voor uw appeltje voor de dorst voor later.

U begint er best zo vroeg mogelijk mee: hoe jonger u begint, hoe langer het geld kan opbrengen en hoe groter de eindsom in principe kan zijn.

Pensioensparen: wat is het maximumbedrag in 2015?

Dankzij de premies die u in het kader van pensioensparen betaalt, krijgt u van de fiscus een belastingvoordeel. Via uw belastingaangifte recupereert u 30% van de betaalde premie.

Voor het inkomstenjaar 2015 (aanslagjaar 2016) kunt u maximaal 940 EUR fiscaal voordelig storten. Uw belastingvermindering kan dus oplopen tot 282 EUR (30% fiscaal voordeel op maximaal 940 EUR).

 

Verzekeringen DE GEEST biedt u alle oplossingen voor een veilige financiële toekomst. Graag werk ik voor u een becijferd voorstel op maat uit.

 

Contacteer ons op:

E-mail: geert@kantoordegeest.be

Tel.: 052/37.36.95

 

Of kom gerust even langs, het loont beslist de moeite.